Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Stor guitar guide: Nybegynder eller lettere øvet? Find den bedste guitar til dit behov!

Guitar Santana Classical 20 Spansk Guitar
BEDSTE GUITAR FOR NYBEGYNDERE OG LETTERE ØVEDE

Santana Classical 20 NA
Spansk guitar natur

 
  • Ideel for begyndere og lettere øvede
  • Nylon strenge (blid mod fingrene)
  • Indbygget mikrofon (tilslut forstærker eller optag direkte til din computer)
  • Klassisk guitar størrelse for voksne (og børn over 10)
  • Bedste guitar tilbud. En guitar du kan “vokse” med
VORES ANBEFALING

Bedste guitar: Vil du i gang med at spille guitar? Er du allerede startet lidt, måske brugt en vens guitar? I så fald er du måske nok forvirret over hvilken guitar du skal vælge. Vi håber, at kunne guide dig til at vælge den bedste guitar til dit behov i denne artikel.

Guitar Bedst i Test 2024

Læs mere om de bedste spinningcykler herunder:

Guitar Santana Classical 20 Spansk Guitar

Santana Classical 20 NA - Spansk Guitar
Køb billigt her

Western guitar Sant guitars Ac 84

Sant Guitars AC-84 BK western-guitar
Bedste Western Guitar!

Sant Guitars CJ36 Boerne guitar

Sant Guitars CJ-36-BK spansk børne-guitar

I denne gennemgang af guitarer, vil du som nybegynder eller lettere øvet finde nogle rigtig gode bud på, hvilken guitar du skal vælge. Der er både klassiske spanske guitarer, samt western og el-guitarer at tjekke ud. Er du på jagt efter en guitar til børn (under 10 år), så er det den spanske børneguitar, du bør tjekke ud.

1

Santana Classical 20 NA Spansk Guitar

Anmeldelse af Santana Classical 20 NA Spansk Guitar (Natur)

Hvis du er nybegynder eller lettere øvet inden for guitarspil og leder efter en pålidelig, prisvenlig, og velfungerende guitar, er Santana Classical 20 NA vores anbefaling. Her er et par grunde til hvorfor:

  • Santana Classical 20 er en fuldstørrelses spansk guitar med nylon strenge, hvilket gør den blid for fingrene og velegnet til begyndere. Den er udstyret med en indbygget mikrofon og har et såkaldt “cutaway” design. Det betyder, at du nemt kan nå de højere bånd, hvilket er en fordel, hvis du vil udforske hele gribebrættet og spille soloer eller akkorder i de øverste toner.
  • Materialerne i guitaren inkluderer et dæk af gran og bund og sider i mahogni. Gran giver en klar og lys tone, mens mahogni tilføjer varme og balance til lyden. Mahognien gør også guitaren mere modstandsdygtig over for temperatur- og fugtighedsforandringer, hvilket er en praktisk detalje for dem, der planlægger at bruge guitaren både indendørs og udendørs.
  • Guitaren er meget let at spille på, hvilket er vigtigt for begyndere og andre der kun er lettere øvet. Med en strengelængde på 650 mm er det en klassisk størrelse, som passer til både voksne og børn fra 10 år. De 19 bånd giver dig rigelig plads til at udforske akkorder og melodier. Den slanke hals gør det også lettere at skifte mellem akkorder, hvilket kan være en stor fordel for dem, der lige er startet.
  • En stor fordel ved denne model er den indbyggede mikrofon og preamp, som gør det muligt at tilslutte guitaren til en forstærker eller optage direkte til din computer. Dette er perfekt, hvis du vil optage din musik eller spille live forstærket, uden at skulle bekymre dig om ekstern mikrofonopsætning.

Konklusion

Denne guitar er designet med nybegynderen og lettere øvede i tankerne. Den tilbyder en god balance mellem lydkvalitet og brugervenlighed, og den lave pris gør den til et attraktivt valg for dem, der lige er begyndt. Santana-guitarer er kendt for at være godt bygget og prisvenlige, hvilket betyder, at du får meget guitar for pengene og har en guitar du kan “vokse” i, således at du ikke behøver at investere i en ny guitar lige så snart du er blevet lidt bedre.

Fordele

Det siger køberne

Santana Classical 20 NA Spansk Guitar

2

Sant Guitars AC-84 BK western-guitar

Anmeldelse af Sant Guitars AC-84 BK western-guitar

Hvis du er på udkig efter en western-guitar med stålstrenge, som er både budgetvenlig og solid, så er Sant Guitars AC-84 BK et fremragende valg. Her er et overblik over, hvad denne guitar tilbyder:

  • Sant Guitars AC-84 er en western-guitar i fuld størrelse, også kendt som en dreadnought-guitar. Den er bygget med et dæk i gran og sider og bund i lindetræ. Granen giver en klar og kraftig lyd, mens lindetræet tilfører en let varme til tonen. Guitaren har også et gribebræt og bro i black walnut, som er både holdbart og æstetisk tiltalende. Bindingerne omkring kroppen og halsen giver guitaren et flot og gennemført look, og de støbte og lukkede stemmeskruer gør det nemt at stemme guitaren og holde den stemt.
  • Som de fleste western-guitarer er AC-84 kendt for sin store og resonante lyd, hvilket gør den perfekt til genres som folk, country og rock. Dens dreadnought-form forstærker lyden og giver den en god basrespons og volumen, som især kommer til sin ret ved akkordspil og fingerspil. 
  • AC-84 er designet til begyndere, men den har kvaliteter, som også vil glæde let øvede guitarister. Det er en fuldstørrelses guitar (41’’), hvilket gør den ideel til voksne eller teenagere. Den er også prisvenlig, hvilket gør den til en fantastisk investering for dem, der vil lære at spille guitar uden at bruge for mange penge.
  • Denne guitar kommer med praktisk tilbehør, herunder en taske (gigbag), plektre og en rem, hvilket gør det nemmere at komme i gang med at spille. Det er en klar fordel for begyndere, da du får alt, hvad du skal bruge, uden at skulle købe ekstraudstyr.

Konklusion

Sant Guitars AC-84 BK er et fremragende valg for begyndere og lettere øvede, der ønsker en solid, prisvenlig western-guitar med en flot og stor lyd. Dens dreadnought-design, kombineret med gode materialer og praktisk tilbehør, gør den til en god allround-guitar for dem, der vil udforske stålstrengede instrumenter.

Fordele

Det siger kunderne

Sant Guitars AC-84 BK western-guitar

3

Sant Guitars CL-50-BK spansk guitar

Anmeldelse af Sant Guitars CL-50-BK spansk guitar

Sant Guitars CL-50-BK er en fremragende klassisk guitar, der er ideel til begyndere og børn over 9 år. Her er et overblik over guitarens vigtigste egenskaber og fordele:

  • Sant Guitars CL-50 er en fuldstørrelses klassisk guitar (4/4) med et traditionelt design og en varm, rund klang. Kroppen er fremstillet af gran, et materiale kendt for sin balance mellem lyd og volumen. Guitaren har en højglans finish, som ikke kun ser godt ud, men også beskytter træet. Gribebrættet og broen er lavet af anticorrosive wood, et holdbart kompositmateriale, der giver samme lydkvalitet som palisander, men er mere miljøvenligt. Denne kombination af materialer gør CL-50 til et fremragende valg for begyndere, der ønsker en langtidsholdbar guitar.
  • Gran som materiale bidrager til en lys, klar og kraftfuld tone, der komplementerer nylonstrengenes bløde og varme klang. Dette gør guitaren ideel til både akkordspil og fingerspil, hvilket giver begyndere en god introduktion til det brede lydspektrum, som en klassisk guitar kan tilbyde.
  • Denne guitar er velegnet til begyndere, da den har en bred hals og gribebræt, der gør det lettere at placere fingrene korrekt på strengene. Med en strengelængde på 650 mm og en bredde på 53 mm ved første bånd, får du god plads til fingrene, hvilket hjælper med at lære de første akkorder. Nylonstrengene er også skånsomme for fingrene sammenlignet med stålstrenge, hvilket mindsker risikoen for ømme fingerspidser i begyndelsen af din guitarlæring.
  • CL-50 leveres med en gigbag, hvilket gør det let at transportere guitaren og beskytte den mod støv og skader.

Konklusion

Sant Guitars CL-50-BK er en fantastisk begynderguitar med høj spilbarhed, flot klang og et solidt design. Den er perfekt for nye guitarister, der ønsker en pålidelig og prisvenlig klassisk guitar til at starte deres musikalske rejse.

Fordele

Det siger køberne

Sant Guitars CL-50-BK - Spansk guitar

4

Beaton Legend BK el-guitar

Anmeldelse af Beaton Legend BK el-guitar

Beaton Legend SB er en fantastisk start for nye guitarister, der ønsker en solid el-guitar med klassisk design og alsidige funktioner. Her er et nærmere kig på, hvad denne el-guitar tilbyder:

  • Beaton Legend er designet med det ikoniske ST-kropsdesign, der har været populært i over et halvt århundrede blandt guitarister på alle niveauer. Guitaren har en dobbelt cutaway, hvilket giver nem adgang til de højere bånd. Kroppen er lavet af basswood, et let, men stærkt træ, der giver en afbalanceret tone. Halsen er lavet af ahorn og gribebrættet af palisander, hvilket giver en behagelig spiloplevelse med et C-formet halsprofil, der er let at holde om. Gribebrættet har 21 bånd og dot-indlæg, hvilket gør navigationen nem for nybegyndere
  • Beaton Legend er udstyret med tre single-coil pickupper, som giver en klassisk, skarp og klar lyd, typisk for ST-modellen. Med en 5-vejs pickup skifter kan du vælge mellem fem forskellige pickup-kombinationer, hvilket giver mange muligheder for at tilpasse lyden. Dertil kommer en master volume kontrol og to tonekontroller, så du nemt kan justere lyden efter dine præferencer. Denne opsætning giver dig mulighed for at spille alt fra blues til rock og pop, hvilket gør guitaren meget alsidig og velegnet til forskellige stilarter.
  • Med en strengelængde på 648 mm (25,5”) og en tremolo-bro (Stratstyle 6), får du den samme opsætning, som nogle af de største el-guitar fabrikanter bruger. Dette betyder, at hvis du senere opgraderer til en dyrere guitar, vil overgangen føles naturlig. Tremolo-systemet giver dig også mulighed for at skabe interessante pitch-effekter i dit spil. Den satin-finish på halsen giver en glat og behagelig spiloplevelse, som ikke føles klæbrig, hvilket kan være en fordel under lange øvesessioner.

Konklusion

Beaton Legend SB er en fantastisk el-guitar for begyndere, som du kan “vokse” med. Den har de nødvendige funktioner til at udforske forskellige musikgenrer og vil være et godt valg for dem, der vil starte deres musikalske rejse med stil.

EGENSKABER

DET SIGER BRUGERNE

Beaton Legend BK el-guitar

5

Sant Guitars CJ-36-BL - Spansk børne-guitar

Anmeldelse af Sant Guitars CJ-36-BK – Den perfekte begynder-guitar til børn

Sant Guitars CJ-36-BK er en fremragende spansk børneguitar i 3/4 størrelse, specielt designet til børn i alderen 6 til 9 år. Med sit lette design, behagelige klang og bløde nylonstrenge er denne guitar ideel til den unge begynder, der ønsker at udforske guitarens verden.

  • Komfortabel og let at spille En af de største fordele ved CJ-36-BK er dens børnevenlige størrelse. Guitaren er mindre og lettere (kun 1,3 kg) end en almindelig voksenmodel, hvilket gør den nem at håndtere for små hænder og kroppe. Det bredere gribebræt giver ekstra plads mellem strengene, så det er lettere at få styr på akkorder og greb – en fordel, der gør læringsprocessen mere behagelig for nye guitarister.
  • Blød lyd og nem at spille på Med nylonstrenge, som er mere bløde for fingrene end stålstrenge, er CJ-36-BK skånsom mod børns fingre, hvilket minimerer den smerte, som ofte opleves i begyndelsen af guitarlæringen. Guitarens krop er lavet af lamineret gran, hvilket giver en varm, rund klang, der balancerer godt med nylonstrengene. Det gør CJ-36-BK perfekt til klassisk musik, men også egnet til at lære grundlæggende akkorder og teknikker.
  • Solid konstruktion og holdbare materialer Sant Guitars har tænkt på både miljø og holdbarhed ved at bruge Anticorrosive Wood til gribebrættet, som er et robust og bæredygtigt materiale. Det sikrer, at guitaren holder sig i god stand over tid, selv med flittig brug. Den solide byggekvalitet, sammen med højkvalitets-stemmeskruer, gør det nemt at stemme guitaren og holde den stemt i længere tid.
  • Prisvenlig og praktisk En anden fordel ved CJ-36-BK er dens prisvenlighed. Den tilbyder god værdi for pengene og kommer med en praktisk gigbag til opbevaring og transport – perfekt til små musikere, der er på farten. Det gør den til en oplagt gaveidé til børn, der ønsker at begynde på guitar.

Konklusion Sant Guitars CJ-36-BK er en fremragende begynderguitar for børn mellem 6 og 9 år. Med dens børnevenlige størrelse, behagelige lyd og holdbare konstruktion, er det et perfekt valg for forældre, der ønsker at introducere deres børn til musikens verden. Den er let at spille på, har en flot lyd og er til en overkommelig pris – alt, hvad man kunne ønske sig af en børneguitar.

EGENSKABER

DET SIGER BRUGERNE

Sant Guitars CJ-36-BL spansk børne-guitar

FAQ - Mest stillede spørgsmål:

1. Hvilken type guitar skal jeg vælge som nybegynder – spansk, western, eller elektrisk?

  • Svar: Valget afhænger af den musikstil, du er interesseret i. En spansk guitar (klassisk guitar) med nylonstrenge er blidere mod fingrene og er god til klassisk, flamenco, eller rolig akustisk musik. En western guitar med stålstrenge har en kraftigere lyd og er velegnet til folk, der vil spille pop, rock, eller country. Elektrisk guitar er god, hvis du vil spille rock, blues, eller metal og foretrækker en guitar, der kan tilsluttes en forstærker for en bredere lydvariation.

2. Hvilken størrelse guitar skal jeg vælge?

  • Svar: Guitarens størrelse bør passe til din krop. Børn eller små personer kan vælge en 3/4 guitar eller en 7/8 størrelse, som er lettere at håndtere, mens voksne normalt bruger en 4/4 guitar (fuld størrelse). Det er vigtigt at vælge en guitar, der er komfortabel at holde og spille på.

3. Skal jeg vælge en guitar med nylonstrenge eller stålstrenge?

  • Svar: Nylonstrenge (spansk guitar) er blødere og lettere for begyndere, især når man lærer at presse strengene ned. Stålstrenge (western guitar) har en kraftigere lyd, men kan være hårdere for fingrene i starten. Hvis du vil spille akustisk pop, rock, eller country, kan stålstrenge være det rigtige valg.

4. Hvor meget bør jeg investere i min første guitar?

  • Svar: Det er muligt at få en god begynderguitar for 600-1500 DKK. Du behøver ikke købe en dyr model som nybegynder. Vælg en guitar, der er prisvenlig, men stadig af god kvalitet, så den holder i flere år og har en god lyd.

5. Er det vigtigt at prøve guitaren, før jeg køber den?

  • Svar: Ja, hvis det er muligt. Når du prøver en guitar, kan du mærke, hvordan den føles i dine hænder, og hvordan lyden passer til din smag. Hvis du køber online, kan du vælge en forhandler, der tilbyder returret, så du kan prøve guitaren derhjemme og returnere den, hvis den ikke passer.

6. Hvordan ved jeg, om en guitar er stemt?

  • Svar: De fleste begyndere har svært ved at stemme en guitar i starten, så det er en god idé at bruge en tuner, som kan være indbygget i guitaren eller en ekstern enhed. Der findes også mange gratis apps, der kan hjælpe dig med at stemme din guitar korrekt.

7. Hvad er forskellen mellem akustisk og elektrisk guitar?

  • Svar: En akustisk guitar har en hul krop, der forstærker lyden naturligt, og den behøver ikke en forstærker for at spille. En elektrisk guitar har en solid krop og kræver en forstærker for at producere lyd, hvilket giver mulighed for flere effekter og variationer i lydstyrken.

8. Er der forskel på mænds og kvinders guitarer?

  • Svar: Nej, der er ingen guitarer specielt lavet til mænd eller kvinder. Det handler mere om størrelse, komfort, og personlig præference. Nogle personer foretrækker en lettere eller mindre guitar, men det er udelukkende op til dig, hvad der føles bedst.

9. Hvordan vedligeholder jeg min guitar?

  • Svar: For at holde din guitar i god stand bør du:
    • Tørre den af efter hver brug for at fjerne sved og snavs.
    • Opbevare den i et guitaretui for at beskytte den mod støv og slag.
    • Skifte strengene regelmæssigt (hver 3-6 måned, afhængig af hvor meget du spiller).
    • Holde guitaren væk fra ekstrem varme, kulde og fugt.

10. Skal jeg købe en guitar med indbygget mikrofon (pickup)?

  • Svar: Hvis du planlægger at spille live eller optage din musik, kan det være praktisk at have en indbygget mikrofon (pickup), så du kan tilslutte din guitar til en forstærker eller et lydanlæg. Hvis du kun spiller hjemme eller akustisk, er det ikke nødvendigt, men det kan være en nyttig funktion, hvis du vil eksperimentere med at forstærke din lyd senere.

Forbrugertesten.dk er et gratis annoncefinansieret online forbrugermagasin, som har til formål at hjælpe vores læsere med at finde det rette produkt til den rette pris via vejledning og inspiration i værdiskabende artikler.
Udvælgelsen af produkterne sker på baggrund af analyser og research, og artiklerne inkluderer produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre læser

Scroll to Top